Babybädden – en utmaning

Baby bed

En förlossning är den mest underbara upplevelsen som en kvinna kan ha eftersom det är en uppfyllelse av den biologiska funktionen av den kvinnliga arten.

Efter förlossningsprocessen börjar det verkliga arbetet. Immunisering, amning, nappflaskor och blöjbyten är bara några av de saker som den nyblivna mamman behöva lära sig snabbt.

Och en viktig sak att tänka på vid ankomsten av barnet är typen av babysängkläder han eller hon kommer att använda. Enligt Dr Mark Brandenburg (http://www.baby-place.com/crib_safety.html), är säkerheten regeln att följa i att välja rätt barnsängkläder för sitt dyrbara spädbarn. Den andra regeln är säkerhet och den tredje regeln betonar säkerheten. Vi ska dra slutsatsen att det inte räcker att säga det, det måste betonas att babysängkläder är kritiskt för komforten för barnet.

I sin artikel om hur man hittar de perfekta babysängkläderna, måste det varken vara för hårt eller för mjukt. Förr i tiden tillskrevs orsaken till plötslig spädbarnsdöd mycket mjuka babysängkläder. Detta hände när barnets madrass var för mjuk att dess näsa och mun blev täckt och luften babyn andades ut var luften det andades in. Detta är farligt för barnet eftersom det skulle andas koldioxid i stället för syre och effekterna kunde leda till dåsighet, koma eller t.o.m. döden.

Det finns många stilar och former för att välja barnets säng. Och i och med det, framgår det att barnets sängkläder måste vara av perfekt passform med den valda utrustningen. De tre stora valen är: en korg, en babysäng eller en vagga. Vad skiljer den ena från den andra? En babykorg är en avlångformad korg som fungerar som en säng för ett spädbarn.

Men ibland är runda barnresesängar också tillgängliga. En spjälsäng är en säng som flankeras med hög sidostänger för babyns eller unga barns säkerhet. Spjälsängar är oftast mer ekonomiskt eftersom barnet kan använda det från spädbarnstiden till två år. Medan en vagga är en liten låg säng som har skenor på sin nederdel. I alla dessa, bör det material som används för att göra utrustningen, varna och signalera till mamman hur mycket säkerhetsförsiktighetsåtgärder som krävs.

Barnresesängar är oftast fulla av putsning. Babysängkläderna måste passa korgen så att barnets utrymme är tillräckligt för det för att kunna rulla från sida till sida. Spjälsängen är oftast fyrkantig, således madrasser kan monteras efter storleken på spjälsängen. Babysängkläderna är vanligtvis en uppsättning överkast och små kuddar. Men kuddarna bör inte vara mer än två eller tre så att barnet inte kan stå på dem och falla.

Vaggan kan komma i olika storlekar och former. Vissa mammor föredrar vaggor så att när barnet är gnälligt, kan det vaggas för att lugnas ner. Sängkläder för en vagga bör följa formen på den. Inte mycket kan placeras inuti eftersom det används främst till att gunga barnet att sova. Man behöver dock inte de tre för att behålla barnet tryggt, varmt och säkert.

Få GRATIS e-böcker
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Få GRATIS e-böcker och info om rabatter och nya utgivningar.
Din e-postadress hålls strikt privat och du får inte spam! Avregistrera närsomhelst.
error

Gillar du denna sidan? Sprid gärna ordet :)

Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro