Hur du väljer namn till babyn

baby

Att välja babynamn för ditt barn är nästan som att välja hans identitet. Någonsin hört talas om associering av en persons namn med hans personlighet? Det är hur våra namn verkligen fungerar. Ett namn formar en persons identitet som ett kakmått. Så, är det bättre att få det bästa babynamnet för din son eller dotter? Läs vidare för några tips om hur du ger det bästa babynamnet för din lilla ängel.

1.Stoppa det uppdiktade namnet av din familjs tradition. Att välja rätt babynamn behöver inte alltid vara vad dina äldre släktingar anser vara det bästa namnet för babyn. Det är ditt barns namn, inte deras. Så, bättre agera som det. När bebisen är född kommer han att fastna med ett babynamn för livet. Det innebär att det inte är klokt att bara nöja sig med något babynamn som passar din mormors eller fasters smak.

2.Ta en titt på en bild av barnets framtid. Du vill inte att ditt barn alltid ska kallas för ett smeknamn som för evigt kommer att förlöjliga honom eller göra att hans lekkamrater gör honom till åtlöje, eller hur? Kalle-Balle. Ulla-Knulla. Lisa-Fisa. Inte så kul! Forska i betydelsen av namnet du tänker ge till ditt barn. Betrakta inte ett namn som ett blivande babynamn bara för att du hört det från en TV-show och du tycker att det är sött. Använd inte ett namn bara för att en tv-series hunk-skådespelare heter så. Säg bara helt enkelt ja till din magkänsla och tänk på de människor som dyker upp i ditt huvud när du hör någon säga ett visst namn. Att försöka följa en modefluga av att namnge ditt barn ett visst kändisnamn (ibland ökändt) eller INTE TÄNKA ALLS när du ger din dyrbara skatt hans eller hennes namn är stora nej-nej!

3.Fundera på att läsa initialerna på det babynamn du planerar att ge ditt barn. Se till att det inte står för något roligt, störigt eller något fullständigt dumt. Isak Svensson – IS. Hmm. Cecilia Persson – CP. Se? Kan du föreställa dig den beklämmande situationen som du kan sätta ditt barn i när han eller hon växer upp?

4.Kontrollera ditt släktträd en gång för alla. Visst kan det fortfarande komma ifrån vissa traditioner när det gäller bebisnamnbeslut, särskilt när du har ett speciellt band med en viss familjemedlem att du vill att personens namn ska vara en del av dina barns namn. Om din planering fortfarande följer traditionen av att sätta en del av dina äldre släktingars namn på ditt barns namn, måste du veta om någon annan i din familj använder samma namn också. Du vill inte förvirra folk när de kallar ett namn som ägs av två. Fråga runt.

5.Gå inte för djupt. Att vara alltför kreativ vid tänkandet av ett bebisnamn kan slå tillbaka. Exempel är alltför unika stavningar. Det blir svårt för barnet att bokstavera hans eller hennes namn för personer som bara vet vanliga stavningen av sådana namn.

6.Bestäm med din partner att komma på det bästa babynamnet för din söta bebis. Det skulle vara trevligt att inte bära ensam skuld när folk frågar vem som valde det hemskt namnet, eller hur? Okej, skojar bara. Att dela på denna typ av beslutsfattande är ett bra sätt att främja ert band som ett par, för att inte nämna möjligheten att komma fram till ett bättre bebisnamn. Kom ihåg att ”två huvuden är bättre än ett” i att ta itu med problemet att hitta det lämpligaste babynamnet för din baby.

Att blidka släktingar och vänner och undvika pinsamma initialer och upptäckten av äckliga betydelser är några av de stora frågor som bör övervägas i din strävan efter det perfekta barnnamnet. Du kan finna dem lite påfrestande. Men i det långa loppet, ser du att genom att göra dina läxor, kommer ditt barn tacka dig när rätt tid kommer!

Få GRATIS e-böcker
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Få GRATIS e-böcker och info om rabatter och nya utgivningar.
Din e-postadress hålls strikt privat och du får inte spam! Avregistrera närsomhelst.
error

Gillar du denna sidan? Sprid gärna ordet :)

Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro