Hur skulle det kännas att ha fantastisk energinivå?

Få mer energi

Alltför många av oss verkar ständigt sträva efter bättre energi utan att ens verkligen minnas hur en fantastisk energinivå känns.

Många av oss behöver till exempel starkt kaffe för att känna oss energiska. En stark kaffe väcker oss på morgonen, ger oss fokus och hjälper oss att plöja genom dagen. Vissa människor använder stimulanter som tabletter och energidrycker och koffeindrinkar till exempel, eller andra ämnen.

Men den känslan är inte energi. Känslan är helt enkelt en kemisk obalans i din hjärna som tvingar dig att känna dig vaken och produktiv. Detta är att vara ’fast’, inte att vara energisk. Och när du kör på såhär länge nog, så måste skulden småningom betalas.

 

Hur det ska kännas

Så med detta i åtanke, vad skulle det ta att verkligen känna sig energisk och verkligen vara igång på full nivå istället för att alltid köra på tom?

Det enklaste sättet att förstå hur det känns att ha massor av energi, är helt enkelt att veta hur det känns att vara riktigt frisk.

Att ha massor av energi känns inte som det finns raketbränsle som driver dig att hålla igång – eftersom det inte behövs. I stället kommer du helt enkelt känna det som du gör på dina bästa dagar. Fräsch. Varje andetag hjälper till att fylla lungorna med mer entusiasm för dagen, du har inga spår av huvudvärk eller hjärndimma och du blir glad och entusiastisk oavsett vad du gör – energi ger det.

 

Hur energi förbättrar ditt liv

Att ha denna energi kan hjälpa dig att förbättra nästan varje aspekt av ditt liv.

Först av allt, gör denna typ av gränslös energi att du känner dig mycket mer positiv och lycklig. Du kommer att njuta av livet mer helt enkelt genom att känna dig mindre trött och ha mer att ge.

Vad mer, hjälper detta dig att prestera bättre på din arbetsplats, att vara mer engagerad och karismatisk med de personer du pratar med och få ut mer av din fritid. Du kommer förbättra dina relationer och ditt sätt att leva helt enkelt genom att ha mer resurser att lägga på dem, medan du kommer att kunna få mer nytta och produktivitet ur varje ledig stund. Detta tillåter dig att kunna hålla dig till ett motionsprogram, att ta på dig ett sidoprojekt för mer inkomster… i allmänhet att ta ditt liv dit du vill att det ska vara.

Och att må bra när du gör det.

Det är vad det är att ha gränslös energi.

 

Att bryta vanor som dränerar dig på energi

Vill du förbättra din energinivå?

Ett av de enklaste och mest effektiva sätten att uppnå detta är att titta på de saker i ditt liv som dränerar dig på energi – och ta bort dem. Du förbättrar din energi genom att göra mindre och inte genom att göra mer – vilket är betydligt lättare när din energi är låg till att börja med och att ta sig an nya utmaningar kan vara utmattande.

Men vilka vanor bör du bryta om du vill få tillbaka din energi? Här är några av de främsta kandidaterna.

 

Te och kaffe

Om du använder koffein för att driva dig igenom dagen, då är detta något du bör titta på att sluta upp med en gång.  Koffein kan faktiskt allvarligt hämma din energinivå och kan även vara det som gör det så svårt att gå upp på morgonen.

När du dricker koffein, emulerar den molekylen ’adenosin’ i hjärnan. Det är en molekyl som byggs upp över dagen och som så småningom kommer att få oss att känna oss trötta och groggy. Men eftersom koffein pluggar igen dessa receptorer så blir resultatet en konstgjord känsla av energi och enhet.

Men detta leder så småningom till tolerans och beroende. Hjärnan producerar mer adenosinreceptorer för att motverka den uppfattade bristen och som sådan måste du ta mer koffein för att känna dig normal. Detta leder till en av de saker som får dig att känna dig så groggy på morgonen!

 

Rökning

Nikotin är ett stimuli och när du röker, andas du också in en enorm mängd skadliga gaser som allvarligt kan skada din lungkapacitet. Detta kan så småningom leda till en kraftigt försämrad andning vilket gör det svårt att helt enkelt flytta sig utan att hosta. Försök att bryta vanan med ångcigaretter.

 

© Etropa Publishing

Köp e-boken Limitless Energy

Limitless Energy

 

Få GRATIS e-böcker
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Få GRATIS e-böcker och info om rabatter och nya utgivningar.
Din e-postadress hålls strikt privat och du får inte spam! Avregistrera närsomhelst.

Lämna ett svar

error

Gillar du denna sidan? Sprid gärna ordet :)

Select your currency
SEK Svenska kronor
EUR Euro